Számítógépünk nem csupán egy gép, hanem digitális életünk hordozója. Tároljuk rajta dokumentumainkat, fényképeinket és levelezésünket. A megbízható vírusirtó szoftver ezért éppen olyan fontos, mint lakásunk ajtaján a zár.

Az interneten naponta több ezer kártevő születik, melyek mindegyike komoly veszélyt jelent. Ezeket a kártevőket (vírusokat, trójai és kémprogramokat, férgeket és rootkiteket) már nem tinédzserek írják, hanem olyan programozók, akik mögött szervezett bűnözői csoportok állnak. Céljuk pedig nem a rombolás, hanem az, hogy a megfertőzött számítógépeket felhasználják. Éppen ezért a mai kártevők többsége szinte észrevétlenül bújik meg egy vírusirtóval nem rendelkező számítógépen.

Akad, aki azt gondolja, hogy a megfelelő védekezéshez elegendő a körültekintő óvatosság. Azt hiszi, hogy ha nem nyit meg ismeretlen feladóktól érkező e-mailekhez csatolt fájlokat, ha nem tölt le kalóztartalmakat és programtöréseket, és nem nézeget erotikus tartalmú oldalakat, akkor nincs szüksége vírusirtóra.

Ez nem igaz. A legtöbb mai kártevő egyszerű böngészés közben fertőzi meg a számítógépeket. Így elegendő, ha megtekintünk egy fertőzött weboldalt, és máris a gépünkre kerül a kártevő. Ez pedig bármilyen oldal látogatása közben megtörténhet, amit a crackerek feltörtek, beleértve egy zenész vagy egy autókereskedő honlapját.

A jó vírusirtó olyan, mint egy intelligens robot. Képzeljük el, hogy a házunk kapuját egy robot őrzi, és mindenkit megvizsgál, aki vendégségbe jön hozzánk. Van nála egy lista a bűnözőkről és egy lista a barátainkról. Amikor érkezik hozzánk valaki, a robot megnézi, hogy rajta van-e valamelyik listán.

A vírusirtó pont így őrzi számítógépünket. Az adatbázisában lévő feketelistán szerepelnek a kártevők, a fehérlistán pedig azok a programok (például a böngésző), amik nem jelentenek veszélyt a számítógépre. A legújabb vírusokat pedig a vírusirtó is viselkedésük alapján ismeri fel. Beépített technológiái segítségével szimulálja, hogy egy fájl lefuttatása milyen következményekkel járhat, és ha gyanús jelet talál, riaszt.

A rendszeresen frissített, megbízható vírusirtó és az alapvető internetezési szabályok betartása mellett nullához közeli esélye van annak, hogy megfertőződik a számítógépünk.Az ESET vírusvédelmi szoftverei megvásárolhatók üzletünkben !

Forrás: ESET

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 10:00 - 18:00
Decemberben Szombat - Vasárnap is 10:00 - 15:00

06 (1) 425 8510
06 (20) 330 6368

©Copyright 2015 3D Hardver Kft. Minden jog fenntartva.
design by Bootstrap Themes